Alla inlägg under juli 2009

Av Bente - 11 juli 2009 12:43

Det blev sent inatt. Skulle haft en  kväll framför tv:n, och tidigt isäng efter uddevallaturen med radioprat och sen tacos med tjejerna.

Lotta kom över och varvade vin med prat tills klockan var närmare halv tre! Det var urtrevligt! men oj så trött jag är idag :) 


Blir nog inte mycket gjort denna lördag men å andra sidan - behöver det bli det?? nej.


Ena dottern åker till Grebbestad idag på festival. Lite nojjig blir jag, men hon är 18 om ett halvår....så..... :) och dom åker tåg och buss. När kompisar med nytaget körkort kör kan jag tycka det är lite läskigt. Hur som helst - hoppas dom slipper regn och rusk iallafall, det passar inte på festivaler.


Såg att det visas en dansk film på tv ikväll vid elvatiden. Älskar dansk film så den ska jag se! 


kram!



Av Bente - 9 juli 2009 16:25

ska man välja LCHF metoden och alltså äta massor av fett, eller xenecal tabletter och inte äta nåt fett ? nån som provat någon av av dessa alternativ. har ca 20 kg jag vill bli kvitt fort....såklart :) har provat att äta nyttigt och motionera men det händer ingenting.

Av Bente - 9 juli 2009 11:01

Och jag tycker det är skönt att det regnar idag! Det ger mig min egen tillåtelse att faktiskt inte göra nån nytta alls. Vid soliga dagar måste man ju vara ute och inte kasta bort sommardagen med inneaktivitet. Egentligen borde jag alltså utnyttja regnet med att städa, sortera papper, bokföra, skriva manus och annat nyttigt - men jag vill sitta i sängen ett tag till med datorn. Sen får vi se.


saker jag funderar på idag och inte riktigt begriper.

* Arbetsförmedlingen ska bli tuffare mot sökande och få dem att söka jobb på andra orter än där de bor. Detta visste vi fanns, men hittills har tydligen det sunda förnuftet fått råda och handläggaren har insett att för alla arbetslösa är det inte bara att packa och flytta. Nu ska det tas i med hårdhandskar. Otroligt.


*Västtrafiks sjuka idé att vi som reser med dem inte ska kunna betala kontant är en sak men att vi ska ha pengar i en pott på det kort vi tvingas köpa är ännu sjukare. Först 100:- i potten alltså och sen ska kortet fyllas med pengar att åka för. Potten är bra att ha den dag det fattas pengar på kortet. Kommer andra att göra likadant?? Mataffären, vårdcentralen, banken, hyresvärden. Tänk om fler vill att vi ska ha en innestående pott hos dem - ifall vi skulle ha ont om pengar nångång. Sjukt. 


* Att inte fler lyssnar på sommarpratarna i P1 varje dag kl 13. Fantastiska historier och livsöden. Ett av de senaste programmen  som verkligen berörde var när Nour El-Refai pratade. Hånad och hyllad kvinnlig komiker som berättar på ett underbart sätt om utsatthet och patriark. Lyssna!

Av Bente - 8 juli 2009 16:01

Så fick jag tillgång till datorn igen. Nån som vet någon som kan fixa vårt trådlösa nätverk??? bara en av tre datorer kan komma ut på nätet.....och jag vet inte hur man fixar det.


Mellerud var slitigt men roligt! Herregud vad folk kan dricka öl! fattar det inte. Det var över tusen personer inne i tältet på fredag och på lördagkvällen. Dom drack över 6000 burkar öl + vin och cider. Otroligt :) tänk på att dom förfestat hemma! Kul hade vi som jobbade iaf och i augusti gör vi om samma sak fast i Bengtsfors och som kräftskiva.


Åkte till Överlida i måndags tillsammans med min svägerska, hennes två töser och min. Hyrde stuga på denna urtrevliga camping nedanför Svenljunga. Vi lämnade regnet när vi åkte härifrån och möttes av sol och värme där nere. Det blev förståss en tur till Ullared när vi nu ändå var så nära. Resultatet blev ett par tusen att betala :(  Men det var en jättetrevlig liten tripp både till Ullared och till Överlida och min svägerska är härlig att umgås med så vi hade det toppen!


Idag hemma igen vilket är skönt. ikväll blir det bara lugn och ro. läsa se på tv slappa.


Kram!


yr!

Av Bente - 2 juli 2009 13:44

Go vänner! i eftermiddag bär det av till Mellerud och Kanalyra där jag ska sjunga, servera öl och vara konferencier - inte på en gång dock :) så jag är tillbaka på bloggen söndag kväll hoppas jag.


Anna-Lena! jag hade hoppats få med mig dig så jag blir görglad för din kommentar!! återkommer :)


På fredag ska min väninna Anna göra premiär som radiopratar i SR Västs Kulturpanel mellan fem och halvsex. Lyssna vettja! Kul att jag fått "in" henne på radion. Anna är oxå en tjej jag vill ha med mig i höstens projekt. Nån mer som är intresserad???


kram på er och njut av värmen oc hsolen. Vips är det regn igen :))

Av Bente - 1 juli 2009 00:19

Jag vill gärna göra lite reklam för mig! ni som inte lyssnat på vårt humorprogram på söndagar kan gå in på www.se.se vidare till P4 och vidare till program och till Andreas med Hjelm. Där kan ni lyssna på våra program!


Det är skönt samtidigt som det är tråkigt att projektet med de sex programmen är över nu. Jag behöver ett projekt eller flera vid sidan om det vardagliga livet och arbetet. Så jag måste hitta på något i höst! jag behöver några musiker tror jag och  kanske någon mer som vill stå på scenen :) Manus får jag sätta igång och skriva efter nån vecka på semestern. Först måste man vila! 


Trodde jag. Svärdottern och barnbarnet kom hit idag. De får de så gärna göra. Här har vi trädgård, de har inte de och här kan Lovan bada i poolen och springa på gräset. Men sonen körde vänner till Landvetter och bilen gick sönder, verkar tyvärr som om motorn skar helt enkelt, av någon anleding och det var INTE för lite olja! såååå....han kom inte hem i tid till Nathalie skulle börja jobba i eftermiddag så då fick jag hoppa in och passa Lovaliten. Helt okey, men dagen blev inte riktigt som jag tänkt med den där boken i trädgården :)

Har köpt massor av presenter till tjejen som blir ett på lördag!!! kul :))


nä, nu får jag fundera på vad jag ska göra i höst. Nån föreställning vill jag få till. och den ska innehålla allvar och skoj, monolog, dialog, sång och musik!

Eller så får det bli nån föreläsning, nåt där humor har en framträdande roll :;)


kram!

Ovido - Quiz & Flashcards