Alla inlägg den 9 mars 2010

Av Bente - 9 mars 2010 21:13

Kommunchefen Guy Malviker har gett näringslivschefen S Anders Larssons gode vän

Mikael Norrman, fd vd på Vargön Alloys ett konsultuppdrag värt 300 000 kronor - utan upphandling.Ett uppdrag att utreda vad en nedlagd industrifastighet i Vargön som kommunen ev ska köpa, kan användas till samt om möjligheterna att locka dit företag och skapa jobb.


Nån skriftlig avrapportering av vad konsulten kom fram till krävdes inte. 

-Vi har ju fått muntliga underhandsrapporter hela tiden och dem är vi mycket nöjda med. Det är ju nästan affärshemligheter så vi vill ha dem muntligen, säger Vänersborgs kommunchef Guy Mahlviker.


Affärshemligheterna består i slutsatser som att platsen lämpar sig som hamn- och industriverksamhet -  vilket väl knappast är någon nyhet för någon.


Hittills har kommunen betalat ut drygt en kvarts miljon kronor till konsulten för tio A4-sidor som tog omkring fyra veckor att göra. Och redovisning över hur många timmar konsulten arbetat saknas helt.

Kritikerna, bland vilka jag vill ingå!  menar näringslivschefen lika gärna kunde gjort själv för den lön han redan har. Min fråga är ; vad gör näringslivschefen och hans medarbetare? vilket är deras uppdrag??


Sex representanter i kommunstyrelsen reserverade sig mot att en konsult skulle anlitas. Varför har dessa inte talat om ngt för vänersborgs kommuninvånare?

Gång på gång - får vi läsa om - eller se på tv - om den ena fadäsen efter den andra som görs i den här kommunen. Men alltid långt efter att beslut ( om och när) tagits. Varför? Vänd er till media - blogga - skriv på facebook, gör något så att vi får veta - innan det kostat oss en förmögenhet och vi får skämmas över det Vänersborg som makten och ryggdunkandets män satt på kartan!

Ovido - Quiz & Flashcards