Senaste inläggen

Av Bente - 1 mars 2010 22:21

Nääää, inte kan man väl vara så småaktig att man drar in kaffet för de gamla på äldreboende i Timrå. Det är ju ren skam! Hade jag varit politiker där hade jag personligen gått runt i kommunhusets korridorer och bett var och en betala lite extra om man nu betalar alls - för det kaffe som dricks av personalen där. Dra in några kronor på personalfikat, politikerarvoden, kopiera lite färre papper, alltså det finns självklart nåt att spara på så att påtår kan serveras. Skäms och vet hut politiker och chefer i Timrå!! Jösses vilket liv det ska bli och vilka problem man kommer få den dagen 60-talisterna flyttar in på hem! Vänta bara - vi finner oss inte i vad som helst!


blir så otroligt ledsen och berörd när jag ser jordbävningens offer i Chile. Om dessa jordbävningar som kommer titt som tätt nu - skulle visa sig bero på att jag inte sorterar sopor, inte sparar energi, kör för mkt bil mm......ja då skulle t om jag tänka om. Att det blir varmare eller kallare - det kan jag leva med. Men det här känns så ofantligt orättvist och hemskt.


Har månne vårt levene gjort att oxå snön förändrats?? är det inte märkligt att det rasar så många tak och nu är även väggar och fasader i riskzoon. Så här har det väl aldrig varit förr och i snörika länder händer det ju inte. Snön var bättre förr helt enkelt.

ANNONS
Av Bente - 28 februari 2010 20:26

Som man bäddar får man ligga :) eller som nån sa om man bädda får man ligga.....kanske  eller var det så?! strunt samma.

Det har blivit mkt jobb denna helg. helg borde vara lika med ledigt när man jobbar heltid på veckorna, men för en arbetsnarkoman - ikke!

Jag och Anna-Lena "ståuppade" fredag och lördag kväll. Skratt fick vi så nöjda var vi. Söndag stod jag på en scen på Etage köpcenter och försökte fånga en shoppingsugen publik som hela tiden var på väg. Det gick nog de 30 sek de stod i rulltrappan iaf. Skämt åsido, det gick bra, var kul och vi hade en festligt koncept med humor, musik och cirkuskonster!


Nu är det läggdags - mobilen "ringer" kl 03.00 då är det dags att kliva upp, göra ett par mackor, duscha och bege sig til studion i Uddevalla där sändningen av Gomorron Väst börjar 05.58 - hoppas ni är med mig.......eller är ni sömntutor?


jag har ett dilemma oxå....kolla här......

  

Det här fick jag med posten förra veckan....ska jag utnyttja min rösträtt? är det rentav min skyldighet?? och vad tusan ska jag rösta på???


ANNONS
Av Bente - 24 februari 2010 19:26

Gör det det? om du frågar mej är jag tveksam, men då syftar jag heller inte på skicross som citatet gör. Detta gick att höra igår - den som sa´t var kommentatorn på SVT. Han kläckte grodor som ingen annan - vansinnigt roligt att höra, om man som jag hade de sk snusköronen på. Vad sägs om " Man får inte dra varann i stavarna" - roligt!  eller - "killarnas längd toptre är på 192 cm i genomsnitt"

Du milde säger jag!!  


Var på alltiallobutiken Rusta idag. Jösses, där tänker man framåt minsann. Påskägg, blomsterfröer och kalk till gräsmattan låg redan framme i hyllorna. Svårt att idag tänka att en sån tid faktiskt ska komma.


Ett antal vänersborgare blev i natt av med sina snöskyfflar. Jojo, det är tydligen hårdvaluta nu så ngn knyckte de som stog utanför portar och dörrar. Undrar vad andrahandsvärdet på en snöskyffel är. Själv äger jag ingen. En isskrapa till bilen har jag däremot, och den ger ni faan i!!


Affärsidén bordell är förstås olaglig att genomföra i det här landet, liksom i grannlandet Norge. Men norrmännen försöker nu kringgå lagen genom att jobba ideéllt. Dvs INTE ta betalt för de sexuella tjänsterna. Ska bli intressant att höra argumentet MOT en sån verksamhet för den lär säkert komma.


vi hörs!!

Av Bente - 23 februari 2010 21:28

nej, vad jag vet har det inte rasat nåt mer tak häromkring, men gå till vår arbetsplats fick vi inte varken igår, idag eller i morgon, då risken finns att det rasar.

Är jag ledsen, inte då. Bara gött trött på att skriva om snön vareviga dag.


Kul då är att planera, skriva och öva inför en sommarrevy. Tänk när vi spelar den i maj, juni ,juli - är vi utomhus och förhoppningsvis är det goa kvällar då. Man har svårt idag att  tänka sig hur fort det faktiskt går - vips är vi där.


Till helgen kör vi ståupp igen jag och Anna-lena. Både fredag och lördag. Kul! söndag bjuder jag tillsammans med vissångare, band och cirkusprinsessa på en liten föreställning på Etage.


Måste ta tag i att byta bredbands och teleleverantör nu. Vi får kabeltv via telia från mars, kanske lika bra att ta resten där oxå så slipper man engagera sig så mkt.


till er som inte hittat till svts os site ännu - vill jag rekommendera den och där "försändningarna" på en kvart. Riktigt kul!


Av Bente - 22 februari 2010 21:45

Ja vad missade du pga snöovädret i helgen?


hörde t ex flera som hade biljetter till både melodifestivalen och Ugglas show - men som inte kunde ta sig hemifrån och inga tåg gick heller så upplevelserna gick de bet på :(

jag missade gäster på kalaset - men fick å andra sidan smörgåstårta och hallontårta att äta i dagarna två.


Blir smått oroad över kunskapen hos dem som gått med i gruppen "vi som inte vill vara med och betala taket på arenan". Alltså...nån slags byggförsäkring finns ju...eller....faan, det är vänersborgs politiker vi pratar om ....det avtalades det kanske inte om....?!


Eftersom jag är tjänstledig från Trollhättan stad måndagar och torsdagar så fick jag inte vara med om att få ledigt från jobbet idag pga risk för takras. Jojo - även helt nybyggda Kronans bibliotek med hur många meter som helst till taket som dessutom är platt var i farozonen. Hoppas de inte hunnit skotta taket tills i morgon, eller att det kommer lite mer snö inatt ;)


Kan inte låta bli att fundera över hur Carola tänkte när hon nyligen skulle ge sitt fadderbarn på Haiti en present. Efter att ha rådfrågat sonen Amadeus bestämde hon sig för att Boss parfym nog var vad en ung haitier som just varit med om värsta jordbävningen och inte hade mat eller tak över huvudet - behövde. Hallå??!

Av Bente - 21 februari 2010 22:01

mycket har man sett, känt och varit med om denna helg :)


Knappt en bil ute förståss men folk som trotsade vädret i lördags hade skidglsögon på sig. Det var lite nytt då detta inte var i samband med utförsåkning   


Söndagen däremot var vädret riktigt vackert, knappt några bilar på gatorna då heller. Däremot gick horder med människor på gatorna då trottoarerna inte var framkomliga. Ovanligt många på promenad hade kamera med sig och förevigade snön.


Förresten när är det snöväder??

snöoväder  - är det ju när det är som det var i fre-lö

sällan används ordet - snöväder. men det kanske inte ens existerar.


jag har motionerat idag - grävt ut min bil.  jobbigt.


kan ju inte låta bli att nämna arenataket.....   så nu har jag gjort det.


I går hade vi en härlig tjejfest för och hos en i gänget som just fyllt 50. Massa mat, dryck och sång. Och förståss viktiga oerhört seriösa....not....diskussioner om män, sex och vad vi ska hitta på när den hett efterlängtade sommarn och semestern kommer.


kalasat idag med döttrarna. Tyvärr kom inte så många av gästerna eftersom de bor en bit härifrån och inte ville ge sig ut på vägarna. Antagligen klokt! Vi har ätit  smörgåstårta, hallontårta och princesstårta så det sipprar ur öronen snart. Men gott var det!Av Bente - 17 februari 2010 21:33

Den här dan har jag inget att skriva om känns det som. Har inte orkat bli upprörd över så mkt. Jo - karln som misstänks för ( och har erkänt) barnpornografibrott i Lilla Edet förståss. Det gör en ju tvärförbannad.


Men annars....näe...

ska upp i natt igen. sänder morgonprogrammet i morgon. Missa inte det. Kommer med ett scoop kl 08.15 kommer nog att glädja en del vänersborgare.


E kopiöst trött. har ingen aning om varför. Fast jag sover som en gris på helgerna.


nä nu orkar jag inte skriva mer. Slut för idag tack för idag :)


Av Bente - 16 februari 2010 20:40

jo det blev en semla idag. Det bjöds på det i "bamba" - äter nämligen i en skolmatsal och detta var grönsaksoppans efterätt dagen till ära.


Gårdagens nyhet lokalt var väl ändå att Vänersborg nu vill satsa på nåt nytt för att bli en (er)känd kommun. Känd är man för att man har ett bandylag i elitserien, att Birger Sjöberg härstammar härifrån och för Arenan, nybygget vars byggkostnad aldrig tycks ta slut. Nummer ett och två av dessa är nog kommunherrar och damer tillfreds med  - men numero tre, ikke! men det ska snart vara glömt när "vi kommer att ha alla fantastiska evenemang som kommer att locka folk överallt i från" - för att citera socialdemokraternas queen Marie Dahlin.  Ser fram emot detta, Marie.


hur som helst - vad man gärna velat bli känd och erkänd för är Musikstaden Vänersborg - med orkesterprogram, och musikskola (? unikt??) och Agnes och Sundals Ryrs Orhestra - men ....på kartan som just musikstad har man väl inte lyckats.


nåja skam den som ger sej - nu vill man profilera sig som......håll i er nu......en hästkommun!! Ja men självklart, varför har ingen tänkt på det. Det vore väl helt naturligt....Vi har ju ridhus och vi har...inte hutlöst många hästar överallt men....inte så kända ryttare men....ingen travbana... men ....eeehhh.......vi har ponnyridning i plantaget på Fridamäss och Oktobermarknaden!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se