Senaste inläggen

Av Bente - 21 september 2010 19:54

Nu har man verkligen inget val! Mängder av folk ska avlasta sina frustrationer, sin ilska lr för den delen glädje över hur det gick i just valet på mig. Försöker bita ihop och lyssna som sig bör, men nu dröjer det nog inte länge innan jag spricker. Men jag biter ett tag till så får vi se.

Vädret var ju så gott idag så jag saknade cykeln t.o.m, då fattar ni att det var skönt ute. Cykel ska man inte ha i Vänersborg om man inte har dubbla lås på, då försvinner den nämligen. Vart vet ingen. Men borta blir dom. Därför är jag nu utan.


Vill så gärna göra nåt nytt men vet inte riktigt vad. En sidekick i min morgonsändning i P4 SR Väst, tror jag vore kul och bra. Intresserade skriver en rad till mig, morgonpigg och rapp i tanke och mun är ett krav likaså att du är politiskt inkorrekt.


Brev får man sällan nuförtiden, så jag blev happy när det damp ner ett. En inbjudan, jo man tackar! gratis buffé och standup med kaxig rikskänd karl, och en gäst får medfölja...hmmm....tja varför inte..men vem tar man med sig?  :)

ANNONS
Av Bente - 15 juli 2010 19:06

Konsert på sommaren är underbart. Speciellt om vädret är som det var igår i Grebbestad. Men! Lyssna in dig på låtarna om det inte är din absoluta favoritartist du ska se. Winnerbäck var den här konsertens stjärna. Jag kan väl sjunga med i par, tre,fyra låtar men mycket mer än så är det inte. Och därmed blev inte heller känslan den ultimata av naturliga skäl.

    Nån timma innan Lasse äntrade scenen stod Melissa Horn på den samma. Jag upplevde samma sak då. Men när Laleh tog tag i gitarren och satte fart på den fantastiska rösten som hon trolla med som ingen an - ja då sjöng jag med i varenda låt! vilken helt annan feeling. Med denna inte helt märkliga insikt ser jag framemot Kent på Trägårn i Göteborg 7 augusti. Då kan jag oxå sjunga med för full hals i allt dom spelar :)

Sen fick jag en annan insikt oxå. Kolla alltid att luftmadrassen inte läcker innan du ger dig av på övernattningstripp :)

ANNONS
Av Bente - 12 juli 2010 04:01

Kommer man hem samtidigt som tidningsbudet släpper blaskan i brevlådan har man varit ute sent.....eller tidigt. Välj själv.  Ibland blir saker inte som man tänkt sig. Ibland blir det bättre...ibland sämre. Å det kan faktiskt hända att både det bättre och det sämre infaller så gott som samtidigt :)

 Fånga natten! det är några magiska timmar. Vips borta för att vi av normala skäl oftast sover bort dem. Men natten kan ju vara så ljuvlig. Fånga dagen är egentligen ingenting mot fånga natten.

Det sägs ju att idrotten förenar. Det gör den verkligen. Så mycket gemenskap jag haft detta fotbollsVM! Med gamla och nyfunna vänner har jag sett match efter match på storbild, vanlig tv, hört den på radio i bakgrunden under arbetstid, ja you name it. Idrotten förenar, glädjer och ser till att en och annan krögare faktiskt får in lite pengar av oss ;) Kul har det varit och Grattis Espania!

Nu kommmer tröttheten krypande..."ögonen faller i hop på mig när jag sover" som Pippi skulle ha sagt. Dags att säga godnatt vänner och välkommen nya sköna härliga sommardag! Av Bente - 10 juli 2010 16:52

jag har det så jäkla bra! ibland glömmer man det. Jag har härliga älskade och underbara ungar som är sociala goa varelser som gör så gott dom kan. Ett barnbarn som förgyller min tillvaro genom att bara finnas till. Föräldrar och syskon som jag älskar. Jag har vänner som verkligen är vänner och bekanta som jag tycker om! En av mina allra bästa vänner är av motsatt kön och när vi känner oss lite smått ensamma - singlar som vi båda är - ja då kan vi sova arm. Är inte det vänskap så säg. Omöjligt säger en del - inte då. Aldrig i världen skulle vi äventyra den vänskap vi har och nu är det faktiskt vänskap och inget annat och jag vet inte hur det är med dig men jag brukar iaf inte ligga med mina kompisar.


Jag har jobb. flera stycken. älskar en del av dem. Jag är min egen oxå vilken är en otrolig utmaning och kick! Sen bor jag i den bästa av alla städer. Sommaren är obetalbar här. Vem behöver kusten eller utlandet?? Här har jag det jag vill ha inom femhundra meter och fem minuter. I allafall just nu.


Nä - jag har inte alltid haft det så här bra. Har vart både ensam och fattig och nere och what ever. Men jag är ganska övertygad om att man får det man strävar efter. Mening och mål ni vet. Backa om det blir galet, börja om , gå en annan väg, prova nåt nytt.


Förövrigt väntar jag på att Littorin tar bladet från munnen och säger antingen bu eller bä.


Av Bente - 8 juli 2010 19:42

Nä det varade verkligen inte länge. Hoppet om männen.
   Dvs Littorin som gav intryck av att lämna politiken för att barnen fått betala för högt pris för hans offentlighet. Och som jag saknat sådana män. Som är äkta. Som har empati och känslor. Men nu börjar en alternativ och möjlig sanning krypa fram.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article7434660.ab


Har Littorin använt barnen som en ursäkt och täckmantel för att slippa stå till svars för saker som han visste skulle skaka om? Mörkar han något och syniskt nog väljer han då att plocka fram kidsen och framställa sig själv i en dager av omsorgsfull far? Om den möjliga sanningen visar vara just en sanning - ja då har vi ytterligare en ynklig mansgestalt som  sjävla verket sätter sitt ego framför de ungar han säger sig älska så innerligt! Den som lever får se var detta hamnar.

 
Blir så matt av detta så jag orkar inte ta upp nåt mer :) jo - kul att Spanien gick till VM-final. Har ont i en tand. Semestern börjar på tisdag och det ska bli jäkligt varmt i helgen. Tack för detta ! Kram


Av Bente - 7 juli 2010 19:05

Hej hopp. Jag börjar väl med dagens media kommentarer direkt.
  

Littorin avgår. Vem kan kritisera honom? Barnen och familjen ska naturligtvis gå före medias alltför ofta alltför närgångna granskning.Historien har dock gått mig helt obemärkt förbi. De tv-, radiokanaler och tidningar jag läser har inte skrivit ett ord om detta. Hur som helst -  det är hans upplevelse, och det ställningstagande han gör får mig att tro att det finns bra män trots allt. Men snälla Reinfeldt - det var nog inget bra drag att sätta in Billström som arbetsmarknadsminister. Ursäkta mig och kanske faller jag i fällan vi ofta anklagar män att falla i men ..... han är ju som en liten vessla. Inte särskilt förtroendeingivande....som migrationsminister har han sagt saker som retat gallfeber på både en och annan. Detta kan få konsekvenser för M i valet. Till någons glädje och andras förtret.


Lokalt så...."Bandystjärna åtalad för hets mot folkgrupp" - ja det tro f-n det om man skriver som Alexander Mayborn gjorde på sin blogg i vintras så ska man åtalas. Hur gammal är grabben? har han åldern inne för ett a-lag? "Man är ju rädd för att folk förknippar mig med rasistiska åsikter" säger Mayborn till TTELA. Ja -med  liknelsen att" Liverpool skulle forcera "judarna" dvs Tottenham i detta fall, mer än tyskarna gjorde under kristallnatten"....kan man ju undra. Det låter inte som det mest ogenomtänkta och spontana man säger. Inte i mina öron iaf. Men jag kanske behöver "topsa" lite ....?!
http://ttela.se/sport/1.884613-alexander-mayborn-atalas-for-hets-mot-folkgrupp


Förövrigt längtar jag efter semester. Tisdag kl 18 är det dags. Äntligen!!

/Bente

Av Bente - 6 juli 2010 11:44

Får väl börja med några saker jag reagerat på i dagens mediautbud.

"Biskop Lennart Koskinen i bråk med SD". Biskopen försökte stoppa SD partiets möte i Visby och föstes bort med våld av sverigedemokrater. Han var upprörd över att SD fått tillstånd att hålla sitt möte mitt framför Svenska kyrkans tält. Kan förstå att Koskinen blev upprörd. Men han vände sin vrede över detta åt fel håll. Polisen ger tillstånd, där skulle ev vreden landat. Om den ens skulle landat. Yttrandefriheten ger faktiskt oxå Sverigedemokrater rätt att uttrycka sina åsikter, vad vi andra än må tycka om dem. "Jag avskyr det du säger, men jag kan gå i döden för att du ska ha rätten att säga det".

  

Hur korkad får man bli? som om jag inte är medveten om löneskillnad mellan kvinnor och män utan att Gudrun behöver elda upp 100 000 äkta kronor??!http://ttela.se/start/sverige/1.884416-schyman-eldade-upp-100-000


För övrigt spökar det hemma hos mig. Spöket visar sig aldrig. Men finns. Saker försvinner nämligen. Ibland förblir tingen borta - ibland dyker de upp på de mest merkliga platser efter en tid. Ni tror jag är ironisk nu och driver lite med mitt eget slarv och dåliga minne. Ikke! Nån gömmer och flyttar grejer, så det så :)


Av Bente - 4 juli 2010 19:08

Hade jag haft folk runt mig idag hade de inte hört mycket av mig. Tappat rösten. Det blev ett hejdlöst sjungande på oss fram till klockan tre inatt. Spelade vår sista föreställning igår och självklart festade vi efteråt. Rejält. Gissa hur gött det lät när närmare 20 musiker och sångare tog de ackord och stämmor som föll dem in och sjöng allt från visa till hårdrock. Det är nöje det!

Idag är man både trött och röstlös. Jaja. Soffan är en perfekt plats att fördriva en dag som denna i. Att sommaren bestämde sig för att hålla solen inne idag och bara släppa ut lite lätt regn, tackar jag för. Då kan jag ligga i soffan utan att bekymra mig för att jag egentligen borde vara ute och njuta. Nu är dock himlen åter blå , solen är ute igen och håller det i sig även över natten, ja då blir det nog ingen städning för mig i morgon heller är jag rädd. Men strunt samma, jag har äntligen lärt mig att släppa sånt och njuta av dagen istället. Tids nog hinner man städa. Det ska ju va gött å leva! 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se