Senaste inläggen

Av Bente - 14 januari 2011 22:34

Alltså, jag gillar ju Björn Ranelid, men så besviken jag blir när jag läser att han för tre år sen skrev en krönika där han fullständigt sågar oss som slänger ett öga på let´s dance då och då lr varje fredag. Vem trodde han att han var? Han har verkar det som kommit på andra tankar.

Men jesus vad jag föraktar den där Englund. Akademiens sekreterare. Vem fasen tror han att han är? Och i min journalistroll framför allt, va fasen ska vi springa runt honom och resten av hans klan, i dec när det vankas nobelpristagare i litteratur? Aldrig mer tänker jag bry mig. Jo om författaren som får det möjligtvis , en ikke lägga nån tonvikt vid denna översittarherre och hans lakejer!


Grrrrr..........nä, nåt gladare nu. eeh...hmm...asså....va fasen nåt kul finns det väl? Jo Lena kom förbi och vile ha med mig ut en sväng, nejtack jag jobbar i morron, men jag fick frågan. :) och kidsen och barnbarnet och ja - var nöjd, var glad, lev livet!

Kram /Bente

ANNONS
Av Bente - 14 januari 2011 22:34

Alltså, jag gillar ju Björn Ranelid, men så besviken jag blir när jag läser att han för tre år sen skrev en krönika där han fullständigt sågar oss som slänger ett öga på let´s dance då och då lr varje fredag. Vem trodde han att han var? Han har verkar det som kommit på andra tankar.

Men jesus vad jag föraktar den där Englund. Akademiens sekreterare. Vem fasen tror han att han är? Och i min journalistroll framför allt, va fasen ska vi springa runt honom och resten av hans klan, i dec när det vankas nobelpristagare i litteratur? Aldrig mer tänker jag bry mig. Jo om författaren som får det möjligtvis , en ikke lägga nån tonvikt vid denna översittarherre och hans lakejer!


Grrrrr..........nä, nåt gladare nu. eeh...hmm...asså....va fasen nåt kul finns det väl? Jo Lena kom förbi och vile ha med mig ut en sväng, nejtack jag jobbar i morron, men jag fick frågan. :) och kidsen och barnbarnet och ja - var nöjd, var glad, lev livet!

Kram /Bente

ANNONS
Av Bente - 13 januari 2011 22:56

hejhopp


jaha då var det dags igen då. kostnaden för Arena Vänersborg stiger med en halv mille och nu är bygget uppe i 4 miljoner. Det som ökat på det hela är kostnader för utredningar av varför det kostat mer än det var tänkt......


Själv är jag kreativ just nu. inne i ett sk flow :) och ikväll har sommarens show planerats lite till. Det blir föreställningar på Villa Stranna i Thn även i år och det blir bra kan jag lova för den som vill ha ös, sång och skratt! Missa inte Vip revyn som går på´t igen :)


En vecka i Liverpool planeras och bokas oxå just nu. För den som gillar Beatles musik säger jag bara. Åk till ovannämnda stad under Beatlesveckan i slutet av aug. Helt fantastiskt!!!


Ser fram emot helg efter en skön arbetsvecka efter tio dars ledighet. Inga tidiga radiomorgnar längre. Saknar radion och lyssnarna, men inte att gå upp kl 03. Kunde gott tänkt mig att få somna på en arm inatt, men kudden funkar :) Restaurang, vin och utgång är planerad med goa Suz i helgen, samt en träff med kollegorna i Vipparna för att närma oss repetitionerna av sommarshowen. Kul! ja lite jobb blir det oxå. Men pigg, glad och 2 kilo lättare känns det hur bra som helst för tillfället.

kram/BenteAv Bente - 11 januari 2011 20:42

Ja var ska man börja nu då :) det var ju ett tag sen sist.

Har jag upprörts över nåt senaste tiden? tja.....jo att Vänersborg tydligen är ganska kass på att erbjuda barnomsorg på kvällar och nätter, enligt ett inslag om en ung ensamstående med två barn från Vargön. Skärpning politiker! När det som gäller är arbetslinjen ja då får ni allt se till att man kan jobba oxå. Upp till de nya styrande nu att bevisa sin duglighet.

Att vi i denna underbara småstad blir av med en fristående konkurrent till TTELA är smått sorgligt tycker jag. Vi får visserligen en "ny", en sammanslagning av Vänersborg just nu och Vänersborgar´n. Det är bara det att den "nya" ägs bl a av Västkustmedia, som i sin tur äger bl a Bohuslänningen och ! TTELA! Så konkurrensen blir det väl inget med längre. Får hoppas jag får fortsätta som kåsör i den "nya" iaf :)


SVT s nya programidé får mig att än en gång fundera - hur f-n tänkte dom nu? Ett antal familjer får sex övergivna hundar var att ta hand om och sen röstar familjerna ut en efter en.....smart! kanske vi skulle kunna göra så med ungar oxå...en fosterfamilj får ta hand om ett gäng och sen röstar man ut de som inte anpassas, skärper till sig och blir "normal"...


Glädjande är att jag i eftermiddags hade en fikadejt med min härliga vän Suz. Blir alltid så inspirerad, glad och lyssnad på när jag träffar henne. En Suz skulle alla ha!

Må så gott! :)


Av Bente - 21 december 2010 21:43

Tänkte jag skulle skriva några rader, men så försvann lusten. Puts väck.

Kan väl skriva nåt lite då...har du känt att du vill hoppa av nångång? Det kan jag känna just nu. Jag har ingen ork att fira jul egentligen. Ingen lust att lägga alla dessa pengar på julklappar. Alldeles för dyra klappar till alldeles för många. Men jag betalar och tackar.  januari får jag snåla. Det där med städ, och matfix och pynt har jag lagt åt sidan i år. Men det är bara för att jag tar med mig tonåringen och åker till min mamma. Hon fixar. Som vanligt. Där är det jul på riktigt. Jag vet inte om hon är fantastisk eller galen. Hon gör som hon brukar oavsett om det kommer någon eller inte. Jag förstår att hon vill göra en riktig jul nu när vi kommer hem alla syskonen. Det gör vi vartannat år. Bröderna med sina respektive och ungar. Min son med respektive och barn. Åsså jag och tonåringarna. Vilka jular mamma gav hos när vi var små. Och pappa för den delen. Men mamma har hållit kvar traditionen efter att de skildes. Hon ger oss fortfarande underbara jular. Det bakas, det lagas mat, det läggs in och det städas och pyntas. Det är mandel i gröten och present till den som finner den och i barnens - de som är under 18, stoppar hon en mandel i vars och ens gröt. Julklapparna öppnas en och en i tur och ordning, så alla ser vad alla får. Det tar flera timmar. Hon gör verkligen allt allt allt man kan önska sig av en jul. En riktigt riktig jul.

Så kommer jag då. Och inte orkar. Kan det vara så tror ni att när hon inte längre orkar, vill eller kan. Då kommer jag att orka,vilja och kunna? per automatik liksom. Jag hoppas det. Jag hoppas innerligt att jag med samma glädje och lust som mamma kan ta över traditionen. För mina barn och barnbarn. Men i år tar jag sabbatsår. Åker hem till mamma och blir ompysslad. Sen en vacker decemberdag , då tar jag över stafettpinnen. //
God jul alla :)

Av Bente - 16 december 2010 21:05

sitter här med min goa vän NIna. en kvinna som är positiv som få, som gör saker istället för att bara prata. Som är framgångsrik företagare och en frisk fläkt.

Vi dricker champagne på en torsdag. visst är det så det ska va. Förgyll vardagen.


Är grymt trött idag. Jag slutar på radion vid nyår. Ska bli skönt faktiskt eftersom jag inte fixar att jobba tidig morgon.  Somnar inte innan jag ska upp kl 03 och har svårt att slumra in när jag kommit hem vid 11. Så fast jag älskar jobbet och lyssnarna så tvingas man ibland se sanningen i vitögat. Jag orkar inte. Inatt var dessutom första gången jag höll på att somna på väg till uddevalla. Det snöade och det var så otäckt när snön kom emot en hela tiden. Man såg knappt vägen. Men nu blir det snart återgång till thn stad på heltid alltså.

Kram :)

Av Bente - 15 december 2010 18:43

Dagens nyhet som kommit i skymundan :)


Norska Human-etiska förbundet har nu gjort en lista med icke-kristna julsånger, eftersom de tror att många firar julen som en familjehögtid och inte som en kristen helg. Norska radion NRK berättar att förbundet gjort listan efter påstötnng från lärare som ville ha sånger utan kristet innehåll.

Norska kristdemokratiska partiet anser att listan skapar oro i norska skolor, men humanetikerna menar att det inte är frågan om att ta bort allt kristet från julen och det finns många fina kristna melodier, menar humanetikerna. Men detta är ett alternativ. På listan finns flera sånger som även svenska känner igen, som Hej Tomtegubbar och Bjällerklang, till exempel. Och Rudolf med röda mulen, eller Rudolf e röd på nesen, som den heter i Norge.


Eftersom jag är som jag är kan jag inte låta bli.
Jag tror inte på kärleken och gör en lista med med låtar som inte handlar om nån kärlek alls. Den blir kanske inte så lång.
Jag älskar sol och värme och gör en lista som utesluter alla låtar som innehåller regn och kyla och vinter.

Jag tycker män är lite märkliga och skumma. Det får bli en lista som utesluter dem oxå.
USA är jag inte så förtjust i. Bort med låtar om och med amerikaner på en lista.

Krig, sorg och elände får en egen lista.

Hmmm....undrar om det finns nån låt kvar som passar mig?

Den ska handla om ungarna och barnbarnet, katten,rödvin och sovmornar.

Letar nu febrilt på spotify :))

/Bente

Av Bente - 13 december 2010 16:48

Det är lucia idag. Barnen är nu så stora så jag har inget luciatåg att titta på. Ingen jag kan känna den där stoltheten över. Ingen jag fäller tårar för bara för att det är så sött och så fint. Det känns lite trist, men så är det ju. Tiden går och barnen växer upp. Barnbarnet hade lussefirande på dagis idag. För mamma och pappa. Tja ett dagis har ju inte all plats i världen så att alla far och morföräldrar oxå kan komma och titta. Antagligen lika bra att jag inte var där. Hade nog bölat som få när den älskade ungen på 2,5 stått där, finklädd med ljus, bortkommen och undrande, sjungande som bara en sån liten docka kan. Ja ni fattar väl att man lipat.

Ibland blir det så tydligt allting. Att barnen är på väg ifrån en och ut i livet. Två av mina tre har redan tagit klivet. När ska det kännas okey undrar jag. Dom där tårarna jag skulle fält om jag fått uppleva mina barns luciafirande som små igen, ja dom kom idag iallafall. När jag tänkte på sonen som får uppleva det här med sin lilla flicka nu, och när min äldsta dottern efter fyra dar här hemma sa hejdå för att åka till Göteborg där hon nu bor. Går det över tro? Den där känslan....mitt lilla barn.... :) ja jag vet inte, jag bara konstaterar den. /Bente

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se