Senaste inläggen

Av Bente - 4 februari 2010 18:13

Piterå dansar och ler är ju en välkänd och vad jag vet populär festival. Vänersborg plogar och ler i mjugg däremot är inte alls lika välkänd och direkt otrevlig.


Så här är det - Vänersborgs kommun har äntligen kommit på ett sätt att hålla pensionärer, handikappade, föräldrar med barnvagn och ev cyklister snön till trots borta från centrum. Man har helt enkel plogat in dessa som jag uppfattar det ej önskvädra objekt. Jojo - halvmeter höga vallar pryder varje gata längs trottoarerna. Så gott som INGEN liten gnutta till öppning/utgång eller vad vi nu väljer att kalla det - ut mot gatan. Instängd helt enkelt. För den som är smidig och lättfotad går det nog bra - men för övriga. Icke! Det blir till att traska runt halva Vänersborg innan man hittar en utgång i snövallen.


Och inte nog med det. Det verkar som om man inte vill att folk ska komma IN heller!! In med bilen på gården är inte att tänka på om bilen inte är en ??? ja vad som nu krävs för att köra igenom ovan nämnda snövallar utan att fastna.


Våffö gör ni på detta viset?? 

ANNONS
Av Bente - 3 februari 2010 19:42

man ska inte äta snö - det fick vi lära oss som barn. Men gud vad vi ville äta snö! Var det för att det var förbjudet tro? Gul snö fick man absolut inte äta!! märkligt nog ville man inte det heller - så där föll teorin om att det förbjudna alltid lockar.


Snö är farligt - hua

Platta skor är en fördel jämfört med höga klackar vid gång i snö, det är jag övertygad om. Klackar = platt fall


Platta tak däremot kan vara rent livsfarliga. Med snö på. Resultatet kan bli detsamma som vid klackar, dvs platt fall.


Sen har vi platt mage som är ofarligt, snygg och rent av hälsosamt enligt en del och har ingenting med snö att göra alls.


Plattsättare däremot är kanske inte så snygga och hälsosamma, men relativt ofarliga är de nog. En platta som plattsättaren satt på plats har väl plattsatts......eller?

ANNONS
Av Bente - 2 februari 2010 22:32

Får börja med att tacka Baron för den ljuvliga kommentaren jag fick när jag nämnde att jag blivit faster i veckan.

- Du har väl alltid vart finer och faster??


Sånt värmer en plufsig och x antal för många kilos kropp :)


Ett cafe i Vänersborg får däremot en liten känga för sin" totalt icke service minded inställning."

kunden - jag skulle vilja ha korv med pommesfrites?

biträdet - jag måste höra med nån om vi säljer det ( det stod på menytavlan bakom henne) någon minut senare...

biträdet - jo vi har visst det.

kunden - då vill jag ha en barnportion.

biträdet - jag måste höra med nån om vi har det. (hallå??!!) ytterligare några minuter går...

biträdet - nä vi har inte det.

kunden - nähä, då får jag ta en vuxenportion då.....


Eeeehh, hörru biträdet - man kan ta bort lite pommesfrites och ta lite mindre betalt....hur svårt kan det vara?


min tonåring har då lösningar på allt! En badtunna är vad hon mest av allt vill ha just nu. Nu bor ju vi i lägenhet i Vänersborg, visserligen med innergård, men iallfall....lite bökigt skulle det nog bli att tex få tillstånd från värden OCH få ha den ifred.....men vad stoppar en tonåring?!

- morsan, om du köper en stuga så köper jag tunnan!!


eller hur lilla vän :))


Av Bente - 21 september 2009 22:35

måste skriva av mig lite.

det är så mycket jag inte förstår. Hur ska jag kunna svara när mitt barnbarn undrar hur världen fungerar och hur vi vuxna tänker och agerar.

alltså - för det första....varför får inte SD annonsera i Aftonbladet? oavsett vad man nu tycker om SD. Det är ju okey att annonsera om såväl porr som sprit i Aftonbladet. Jag fattar inte. Yttrandefrihet och demokrati. Vad hände?


Hur kommer det sig att så många nämndemän och domare i Stockholm är med i upphovsrättsföreningar eller delägare i Spotify? Det poppar ju upp flera stycker varje gång Piratebay affären är på tapeten.


Om mitt barnbarn inte får ha mössa eller keps på sig i klassrummet hur ska jag då kunna förklara att det är helt okey att lärarinnan har nikab (slöja med öppning bara för ögonen)?


Politiker pratar gärna om "vanligt folk", vilka är de? är jag en av dem?


Det var på nyheterna ikväll att äldre dricker alltmer och någon äldre dam på stan fick frågan varför det var så: - jo det var samhällets fel och att många var ensamma. men .... samhällets fel???


Budgeten presenterades idag och kulturen kommer alltid på tal. Självklart tycker kulturarbetare att det är alldeles för lite pengar till dem. - Kulturen är ännu viktigare i tider som dessa säger dom. Varför då? Jag går inte på så mkt kulturevenemang även om de finns där. Varför är kulturen alltid en helig ko. Och varför ska vissa kräva att samhället ska försörja dem när de utövar sin hobby? Ja jag kan inte förklara det.


*pust!* gud så skönt att skriva av sig lite.. :)

kram!

Av Bente - 10 september 2009 21:23

Hej go vänner!

sorry jag inte hunnit skriva. har haft fullt upp. Dels på jobbet med invigning av nya skolan/kulturhuset. Men mest fritiden - har äntligen!! efter fyra år :) bokat tid hos revisor, banken, skaffat en som fixar en hemsida, skaffat företagsabonemang, en konteringsstämpel mm mm. Jag ska få fart på företaget nämligen. Har skött allt själv hittills med iof okey resultat men det kan ju bli så mkt bättre!


känns som Arena Vbg skulle haft en sån som mej i ledningen - då kanske inte miljonerna rusat iväg - man vill ju ha koll, men lämna åt proffs det som de gör bättre!


Håller på att göra en flyer om att jag erbjuder julshower på företag i vinter. Kan väl vara käckt på personalfesten med lite sång, musik, standup och allsång?! föreslå det på din arbetsplats. Sen inte att förglömma så underhåller jag ju gärna på allehanda kalas och fester i övrigt! kanske vill du ha en specialskriven låttext till grannen som fyller 60 eller systern som ska gifta sig? Det är mig du ska kontakta :)


nej nog med pr för mig själv nu.


kram alla!

Av Bente - 1 september 2009 23:16

jaha, det kan man ge sig tusan på . Visst hade jag och andra anat det. men ändå..... Det handlar om våra komiker, de främsta just nu, och humorprogram.


De som blir kända för att vara roliga i parlamentet tex (vilket dom senaste åren mest varit plumpt iofs.) skriver inte skämten själva. Inte så att jag hoppar av förvåning för som sagt det hade vi väl anat. Men detsamma gäller Hey Baberiba. Nejdå, varken David eller Peter är så där roliga egentligen, inte heller frk Meltzer. Eller jo dom är väl roliga men dom kommer ju inte på skämten på egen hand. Inte ens sveriges roligaste och sexigaste kvinna - Petra Mede skrev sina egna manus till melodifestivalen och andra framträdanden där hon ska vara "rolig". Måns Möller skriver inte sina egna skämt till sitt kommande humorprogram. Mfl Mfl listan kan göras betydligt längre. men jag orkar inte skriva fler. Jag är smått besviken. Här försöker man vara rolig emellanåt och skriva sina manus själv. Med den stress, ångest, blod, svett och tårar som det innebär - och så får dessa sk proffs sina skämt skrivna av "Manusfamiljen"...jo dom kallar sig så. De tre anonyma personer som livnär sig på att skriva skämt och humor .... åt andra som tar åt sig äran och som vi tror är lustigkurrar och kurror. Fnys!!!


detta gick att läsa i dagens aftonbladet. alltså fast man misstänker vill man ju tro...än mindre veta....Av Bente - 31 augusti 2009 22:19

måste tycka lite....


alltså om man reser till sverige för att plocka bär och tjäna pengar. Finns det inte med nånstans i tanken att vädret kan vara dåligt och inte många bär finns att plocka? Är det arbetsgivarna som lurar dessa som självklart vill tjäna en slant? finns det kontrakt skrivna, avtal som gäller? och har man inget som reglerar ev "bärbrist" - för det kan ju knappast vara första gången i historien som skörden inte blev som man tänkt - ja då vet man väl om förutsättningarna när man väljer att resa hit? eller....?


Nyheterna rapporterar att en studie visar att svenska barn inte klarar matten så bra mycket pga att man inte kan relatera matten till nåt verkligt + att lärarna sysslar med annat och barnen får räkna bäst det går på egen hand. men hallå? ska det verkligen behövas en speciell studie för detta? Ser inte lärarkollegor varandra, vill man inte att ungarna ska lära sig nåt, diskuteras aldrig frågan "varför har de så svårt för matte"? Det borde ju vara en ganska enkel aslutsatss att lärarna behöver prata matte med kidsen och faktiskt relatera till nåt verkligt! jesus !!


Har nån hört Mona Sahlin på länge?? väldigt tyst från den  kanten vad gäller lösningar på diverse problem....


För övrigt ska jag varken välja vårdcentral eller kyrkopolitiker. Våga vägra välja alltmöjligt! men min dotter på 17 har fått röstkort till både kyrka och vård. Vård okey men kyrkan trodde jag man skulle vara 18 år  för att få tycka till. Men ikke - jaja man lär sig nåt nytt varje dag.


kram! 

 
Av Bente - 27 augusti 2009 17:36

då närmar sig klockan 18 och jag får gå hem från jobbet. Skönt att börja lite senare vissa mornar och jobba lite längre.


har hunnit med massor idag! tittat på och beställt pikétröjor med tryck till vår invigning den 5 sept. Vi kommer bli så snygga så :)

Skrivit invigningsprogram - lagt ut på webben. grejat med hemsidan. Brandlarmet gick för första gången i den nya byggnaden vilket var nyttigt! Ingen visste riktigt vad vi skulle göra....en massa telefonsamtal har jag oxå hunnit med och ja - känner att jag gjort skäl för lönen iaf :)


Lunchade med min goa väninna Maggan! nygift och kär är hon gräsänkling nu när maken jobbar utom lands två veckor. Det är så himmelskt att bli bjuden på lunch och prata bort en stund. Tack Maggen - är skyldig dig några måltider :)


Tvätta ikväll - aldrig roligt...men tvunget....

 tv får det väl bli -börjar nån ny norsk serie tror jag, eller om det var dansk. strunt samma - rätt bra oavsett.


hänt idag då? tja debatten om att ta bort karensdagen vid svininfluensa, helt okey för mej :)  

rektorn som skrev upp sonens ig till mvg....kreativt men jäkligt dumt!

7 av 10 vill vaccinera sig mot ovannämnda flunsa....ja är man inte dum annars?


kram!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se